Energieopslag

Tesvolt TS 48
Energieopslagsysteem TESVOLT
TS-I HV 80
Buurtbatterij
Containerbatterij TESVOLT
TPS E

Wat is energieopslag en voor wie is het interessant?
Onze zonnepanelen en kleinschalige windturbines leveren vrijwel continu energie. Een deel van deze energie gebruik je direct. Maar je wilt natuurlijk ook energie opslaan. Dit kan met een energieopslagsysteem. Dit is een batterij waarin je alle opgewekte energie in stopt en bewaart tot het moment waarop je het nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat EXPIRION spreekt van een energietotaalconcept.

Overtollige opwek
Energie die je zelf opwekt kunt je dus opslaan om later te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld op een moment dat er minder of geen (duurzame) opgewekte energie voorhanden is. Met energieopslag is er dus altijd stroom beschikbaar en kan overtollige opwek worden opgeslagen. Daarbij kan energieopslag worden gebruikt als noodstroomvoorziening bij het wegvallen van de netspanning, waarbij het energieopslagsysteem fungeert als zogeheten ‘eilandbedrijf’ en is gescheiden van het elektriciteitsnet.

Einde aan verbruikspieken
Ten tweede kan energieopslag pieken en dalen in het verbruik opgevangen en beperken. Hierdoor is een plotselinge hoge energierekening voorgoed geschiedenis. Daarnaast maakt energieopslag handel in energie mogelijk: het inkopen van energie op momenten dat het goedkoop is (overschot) en op te slaan en daarna te verkopen op momenten dat energie duur is (schaarste). Energieopslag is interessant voor bedrijven die te maken hebben met pieken in hun verbruik. Ook voor nieuwbouwwijken, waar zonnepanelen op daken van woningen zijn geplaatst, is energieopslag aantrekkelijk daar het dan als buurtbatterij of wijkbatterij kan dienen. De opgewekte energie kan worden gebruikt op momenten dat de zonnepanelen en windturbines minder energie opwekken. Dat is de grote kracht van het energietotaalconcept.

EXPIRION B.V. en TESVOLT
EXPIRION B.V. is premium partner van het Duitse bedrijf Tesvolt. Tesvolt fabriceert kwalitatief hoogwaardige energieopslagsystemen in Duitsland, waar het beschikt over een gigantisch grote fabriek. Als eerste en enige in Nederland is EXPIRION in het bezit van een officiële licentie en certificatie voor het installeren en inbedrijfstellen van grootschalige energieopslagsystemen van Tesvolt.

Drie TS HV 70 rekken. Foto: Tesvolt
Drie TS HV 70 rekken. Foto: Tesvolt