Grote buurtbatterij: TPS Flex

Grote buurtbatterij: TPS Flex

Algemene kenmerken

  • de TPS Flex is een volledig moludair ontwerp, van de batterijmodules tot de container
  • dat maakt de TPS aanpaasbaar en flexibel
  • hij is geoptimaliseerd voor gebruik met het SMA Sunny Central Storage System
  • bijzonder kostenefficiënt voor megawatt-toepassingen
  • De containermodule beschermt het opslagsysteem effectief tegen invloeden van buitenaf
  • flexibele configuratie en uitbreidingen zijn mogelijk, zelfs jaren later
  • gebouwd om 30 jaar mee te gaan en 8000 volledige cycli
  • heeft een 1C laadsnelheid
  • beschikt over de veiligste celtechnologie

TPS Flex: zes standaardvarianten

De TPS Flex is verkrijgbaar in zes verschillende standaardvarianten, maar andere varianten zijn op aanvraag ook beschikbaar. Met uitzondering van het kleinste systeem (TPS Flex 10 ft TS HV 70/60) kan de capaciteit van alle andere varianten worden uitgebreid met 4,8 kilowattuur per batterijmodule. Er zijn twee verschillende containergroottes: een van 10 ft (3 meter) en een van 20 ft (6 meter). Een TPS Flex-systeem beschikt over een bepaalde capaciteit: het maximaal vermogen dat dit systeem aan elektriciteit kan opslaan. De Power van het TPS Flex-systeem zegt hoeveel stroom er uit het systeem gehaald kan worden. Het NumberTPS geeft aan hoeveel omvormers het systeem heeft. De SMA-intervers bevinden zich in de TPS Flex-container zelf. De TPS Flex 20 ft TS HV 210/180 is dus zo'n zes meter lang, kan 216 kilowattuur opslaan, heeft een Power van 180 kW (kan dus snel pieken opvangen en weer razendsnel opladen: binnen één uur kan alle elektriciteit uit de batterijen worden afgenomen en kan hij volledig zijn opgeladen).

Varianten TPS Flex

De TPS Flex zorgt voor onafhankelijkheid van het net en gaat piekbelasting tegen. De TPS Flex kan zowel on-grid als off-grid fungeren. De container van de TPS Flex is ijzersterk, zelfs extreem robuust, en daardoor zeer geschikt om buiten (onder alle weersomstandigheden van dien) te staan. Dankzij geavanceerde prismatische lithiumbatterijcellen van Samsung SDI en innovatieve technologieën, zoals de Active Battery Optimizer, is het Tesvolt TPS Flex-opslagsysteem een ​​van de meest duurzame producten op de markt. De TPS Flex is uitermate geschikt om te dienen als wijkbatterij in een wijk waar veel huishoudens zonnepanelen op hun dak hebben. Hierbij gaat de eerste gedacht uit naar nieuwbouwwijken, omdat nieuwbouw tegenwoordig vaak gepaard gaat met het plaatsen van zonnepanelen. Bijkomend voordeel is dat niet ieder huishouden apart hoeft te investeren in een eigen opslagbatterij. Daarnaast leent de TPS Flex zich ook goed voor midden- en kleinbedrijven die eigen opgewekte energie (denk aan een al bestaande installatie van zonnepanelen) willen opslaan.

EXPIRIONS EXtra's

EXPIRION biedt op het gebied van energieopslag innovatieve, efficiënte en vooruitstrevende extra's voor een optimaal en nog winstgevender gebruik: extra's die bovendien uniek zijn indien energieopslagsystemen geïnstalleerd en in bedrijf gesteld worden door EXPIRION. EXPIRION bewaakt energieopslagsystemen (middels een digitaal portalsysteem) van afstand en kan hierdoor het systeem intelligent bijsturen op basis van externe parameters, zoals weersvoorspelling, energieprijzen en dergelijken.

TPS Flex
verhoogeigenverbruik

Verhoog het eigen verbruik:

Gebruik meer van de stroom die u genereert en verlaag uw elektriciteitskosten.

Loadshifting

Piekbelasting voorkomen:

Voorkom verbruikspieken en bespaar geld door net-onafhankelijker te worden.