Blog 28: Elektriciteit

0 Comments

Recent heb ik stil gestaan bij het belang van de opslag van elektriciteit. Dit raakt vooralsnog niet de individuele burger: Met een salderingsregeling nu en een terug-levering-subsidie in de nabije toekomst, maakt het voor bezitters van zonnepanelen niet uit of ze in de loop van de dag stroom leveren aan het net en ’s avonds stroom van het net gebruiken. Voor het elektriciteitsnet maakt het uiteraard wel uit.

Naarmate meer personen en bedrijven zowel stroom aan het net onttrekken als leveren, loopt de kans op overbelasting van elektriciteitsnet toe, met een stijgende kans op ernstige storingen. Recent konden we in de media vernemen, dat de netbeheerder in de noordelijke provincies uitsluitend nog particulieren toestaat om stroom aan het net terug te leveren. Dit zet een forse rem op de groei van zonnepanelen op bedrijfsgebouwen, sportclubs, scholen en dergelijke.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Notice: Undefined index: cookies in /var/www/wp-content/plugins/live-composer-page-builder/modules/tp-comments-form/module.php on line 1638