Solar Secure

Verzekeringen stellen meer eisen aan de veiligheid van zonne-energieprojecten. EXPIRION speelt hierop in door een eigen stringtechnologie te onderzoeken, ontwikkelen en te ontwerpen in haar eigen brainlab. EXPIRION lanceert Solar Secure als meest brandveilige technologie, waarbij eisen van verzekeraars ingewilligd worden.

Veilige stringtechnologie
Hiermee doet EXPIRION recht aan de visie en reputatie als innovatief bedrijf eer aan. De eigen ontwikkelde stringtechnologie zorgt ervoor dat strings niet rechtstreeks op een omvormen worden aangesloten. Dit heeft meerdere voordelen. Zo worden onder meer de zonnepanelen beter beschermd, is er sprake van vlamboogdetectie en is monitoring van het systeem betrouwbaarder. In concreto zorgt de nieuwe stringtechnologie verder voor de beveiliging tegen blikseminslag en overspanningsbeveiliging conform de bekende NEN-normen voor grote zonnestroomsystemen. De stringtechnologie – die de installatie aldus veiliger en betrouwbaarder maakt – zorgt er tevens voor dat risico's worden uitgesloten en het bedrijfsproces nimmer verstoord kan worden. Vanwege de strenger wordende normen normen en het feit zonnepanelen vandaag de dag meer opgewerkt vermogen hebben, komt deze nieuwe stringtechnologie.

Erkend installateur
Daarnaast is EXPIRION B.V. een door InstallQ erkend installateur van zonnestroominstallaties. Het erkenningscertificaat werd behaald nadat meerdere werknemers op verschillende vlakken getraind en naar behoren geëxamineerd zijn. De erkenning houdt in dat EXPIRION B.V. vakbekwaam, veilig en deskundig is en beschikt over actuele kennis van zaken. EXPIRION B.V. werkt volgens de geldende normen en eisen, waaronder het Bouwbesluit en NEN-normen die op de werkzaamheden die EXPIRION B.V. uitvoert van toepassing zijn. Daarbij maakt EXPIRION B.V. ook gebruik van de juiste materialen en gereedschappen. De vakkennis van medewerkers blijft up to date door bijscholing en het lezen van vakbladen.

Color logo - no background
installq