Energietotaalconcept

In 2021 bedacht EXPIRION het unieke energietotaalconcept. Dit concept bestaat uit zonnepanelen, mini windturbines en batterijopslag. Hiermee kan 24 uur per dag energie worden opgewekt. Ook kunnen onrendabele uren van de zonnepanelen worden opgevangen met windenergie. Al deze energie kan worden opgeslagen in een opslagsysteem en later worden gebruikt.

De komst van de kleinschalige windturbine maakte het energietotaalconcept compleet. Bedrijven kunnen zichzelf volledig voorzien in energie. Samen met een Franse en een Duitse topfabrikant brengt EXPIRION mini windturbines op de Nederlandse markt. Het is een volledig Europees product. De combinatie 'kleinschalige windturbine-zonnepanelen' is perfect. Windenergie vangt onrendabele uren op van zonnepanelen. Dit gebeurt in verschillende jaargetijden:

- 's Winters is er te weinig licht;
- 's Zomers zijn er (soms) te hoge temperaturen en;
- In de nacht is er helemaal geen licht.

Ook kunnen windturbines al het nachtelijk verbruik in de nacht opwekken.

Op de onderstaande afbeelding is de 'Supermarkt van de Toekomst' te zien. Deze bevat elementen uit ons energietotaalconcept. Naast onze eigen elementen (zonnepanelen, windturbines en energieopslagsystemen), bestaat de 'Supermarkt van de Toekomst' uit carports en laadpalen. De afbeelding is een representatief beeld van 'de wereld in 2025'. Elektrisch rijder wordt namelijk de toekomst. Ook stoppen bekende automerken dit jaar of volgend jaar al met het produceren van de normale, dieselauto's. Zij gaan volledig over op het maken van elektrische auto's.

laadinfrastructuur solar carports zonnecarports