Laadinfrastructuur

In combinatie met zonnecarports of solar carports maken laadpalen maken een goede laadinfrastructuur in Nederland mogelijk. Laadinfrastructuur is naast zonne-energie, windenergie en energieopslag tevens onderdeel van het energietotaalconcept. Laadinfrastructuur betekent overigens: laadpalen van onze Duitse partners ABL of SMA om elektrische voertuigen op te laden. Deze laadinfrastructuur kan perfect dienst doen in combinatie met zonnepanelen en energieopslagsystemen. Denk bijvoorbeeld aan een toepassing met solar carports of zonnecarports op een openbaar parkeerterrein. De zonnepanelen op de aluminium carports wekken energie op. Vervolgens kunnen met deze energie elektrische auto's worden opgeladen via de laadpalen.

In de nabije toekomst rijden we steeds meer met elektrische auto's, omdat dit beter voor het milieu is. Ook stoppen automerken al met de productie van de 'gewone' benzineauto. Waar je nu naar het tankstation rijdt om te tanken, laden we binnenkort allemaal onze elektrische auto via de stekker op. Kortom, er zijn veel laadpalen nodig zijn. Dit kan thuis ideaal met een EV-charger van SMA. Eigenaren van zonnestroominstallaties kunnen hiermee hun elektrische auto slim en duurzaam opladen. Lees hier meer over dit product van SMA.

Aan de solar carports of zonnecarports (dus publieke ruimte) voegt EXPIRION idealiter laadpalen van ABL toe. EXPIRION is partner van dit ervaren bedrijf uit Duitsland. Deze laadpalen hebben een intelligente laadinfrastructuur. Ideaal voor nutsbedrijven en gemeenten. De laadpalen van ABL passen goed bovendien in elke omgeving. Ze beschikken daarnaast over een stabiele laadtechniek en zijn hierdoor betrouwbaar. Meer weten over laadpalen van ABL? Klik dan hier.

laadinfrastructuur solar carports zonnecarports
laadinfrastructuur solar carports zonnecarports
laadinfrastructuur solar carports zonnecarports