Project van het Jaar

Voges Verpakkingen
Beelen
Van Zyverden

Het jaar 2020 is bijna ten einde. Voor de meesten voelt dit jaar als het langste jaar ooit. Nog nooit zaten we zo veel binnen. Om dit jaar toch nog een beetje leuk te eindigen, heeft EXPIRION BV een verkiezing bedacht: een verkiezing waarbij jij ons project van het jaar kan kiezen. Dit gebeurt middels stemmen.

Eerst heeft EXPIRION drie projecten geselecteerd die dit jaar zijn uitgevoerd. Op deze drie projecten kan gestemd worden. De projecten die kans maken op de titel Project van het Jaar zijn het project bij Voges Verpakkingen, het project bij Van Zyverden en het project bij Beelen Verpakkingen. Dit is tegelijk ook een onderlinge (broeder)strijd tussen de plaatsen Hillegom, Lisse en Sassenheim: drie dorpen uit HLT (Hillegom, Lisse & Teylingen).

Valt er nog wat te winnen?
Ja zeker. En daarbij wordt aan de lokale middenstand uit de Bollenstreek gedacht. Voor de winnaar ligt het volgende in het verschiet: een poster op fotopapier van het betreffende project (ingelijst en wel), een grote bos bloemen, een foto(slagroom)taart, bonbons, een fles wijn en meer!

Hoe werkt het stemmen?
Hieronder kun je je stem uitbrengen. Ook kun je je stem uitbrengen via de poll op de LinkedIn-pagina van EXPIRION. Het aantal stemmen wordt uiteindelijk bij elkaar opgeteld.

This poll is no longer accepting votes

Wat is jouw Project van het Jaar?
26 votes · 26 answers

Kanshebber 1: Voges Verpakkingen / Hillegom / 1.084 glas-glaspanelen / 390 MWh
Voges Verpakkingen is een echt familiebedrijf dat al sinds 1882 opereert. Bijzonder aan het project bij Voges is dat de achterzijde van de lichtkoepels ook is gebruikt als extra plaats voor de zonnepanelen. Dit zorgt voor een nog hogere opbrengst bij een laagstaande zon. Dankzij de zonnepanelen kan Voges, dat als bedrijf duurzaam produceert door materiaal te recyclen en proceswater her te gebruiken, bijna al haar veertien machines laten draaien op de stroom van de zonnepanelen.

Kanshebber 2: Van Zyverden / Sassenheim / 940 glas-glaspanelen / 299 MWh
Bij Van Zyverden zijn de zonnepanelen op een unieke manier geballasteerd. De dakconstructie kon het niet aan om volledig met zonnepanelen te worden vol gelegd. Ook kon niet door de dakbedekking heen worden geboord. Daarom is een unieke wijze van ballastering toegepast, waarbij de panelen een soort van los op het dak liggen. De ballastering gebeurt door aan de ene kant van een schuin dak zonnepanelen en betontegels te plaatsen en aan de andere zijde juist meerdere betontegels - en geen zonnepanelen. Hierdoor zijn de gewichten gelijk verdeeld. Daarnaast nam Van Zyverden als eerste in Nederland de nieuwste omvormer van SMA in gebruik.

Kanshebber 3: Beelen Verpakkingen / Lisse / 1.040 glas-glaspanelen / 265.5 MWh
Beelen is het eerste project dat EXPIRION in de buurgemeente Lisse uitvoerde. Het bedrijf ontwikkelt sinds 1953 verpakkingen en heeft daarnaast een opslag van 15.000 m² om verpakkingen op te slaan. Het project bij Beelen Verpakkingen is glansrijk door de eerste Scope 12-keuring gekomen: strenge eisen die vanaf dit jaar worden gesteld aan zonne-energieprojecten door onder meer verzekeraars. Project Beelen behaalde de maximale score. Dit project kreeg dus op het gebied van technische kwaliteit en veiligheid de hoogste beoordeling.