TESVOLT: Grote containerbatterij: TPS Flex

TESVOLT beschikt ook over containers als energieopslagsysteem: een grote containerbatterij. Simpel gezegd: dit is een container met daarin meerdere batterijrekken van TESVOLT: Hoog voltage: TS HV 70. Omdat de batterijrekken modulair en flexibel zijn, heet het containersysteem TPS Flex. De inhoud van de container is verkrijgbaar in zes verschillende varianten. Andere varianten zijn op aanvraag ook beschikbaar. Met uitzondering van het kleinste systeem (TPS Flex 10 ft TS HV 70/60) kan de capaciteit van alle andere varianten worden uitgebreid met 4,8 kilowattuur per batterijmodule van TESVOLT.

Er zijn twee verschillende containergroottes: een van 10 ft (3 meter) en een van 20 ft (6 meter). Een TPS Flex-systeem beschikt over een bepaalde capaciteit: het maximaal vermogen dat dit systeem aan elektriciteit kan opslaan. Het vermogen van het TPS Flex-systeem zegt hoeveel stroom je uit het systeem kan halen. Het NumberTPS geeft aan hoeveel omvormers het systeem heeft. De SMA-intervers bevinden zich in de TPS Flex-container zelf. De TPS Flex 20 ft TS HV 210/180 is dus zo'n zes meter lang, kan 216 kilowattuur opslaan en heeft een vermogen van 180 kW. Hij kan hierdoor snel pieken opvangen en weer razendsnel opladen. Binnen één uur kan alle elektriciteit uit de batterijen worden afgenomen en kan hij volledig zijn opgeladen. Meer weten over de containerbatterij? Lees hier meer.

TPS Flex

De TPS Flex van TESVOLT zorgt voor onafhankelijkheid van het net en gaat piekbelasting tegen. De TPS Flex kan zowel On-Grid als Off-Grid fungeren. De container van de TPS Flex is ijzersterk, zelfs extreem robuust, en daardoor zeer geschikt om buiten (onder alle weersomstandigheden van dien) te staan. Dankzij geavanceerde prismatische lithiumbatterijcellen van Samsung SDI en innovatieve technologieën, zoals de Active Battery Optimizer, is het Tesvolt TPS Flex-opslagsysteem een ​​van de meest duurzame producten op de markt.

De TPS Flex van TESVOLT is bovendien uitermate geschikt om te dienen als wijkbatterij in een wijk waar veel huishoudens zonnepanelen op hun dak hebben. Hierbij gaat de eerste gedacht uit naar nieuwbouwwijken, omdat nieuwbouw tegenwoordig vaak gepaard gaat met het plaatsen van zonnepanelen. Bijkomend voordeel is dat niet ieder huishouden apart hoeft te investeren in een eigen opslagbatterij. Daarnaast leent de TPS Flex zich ook goed voor midden- en kleinbedrijven die eigen opgewekte energie (denk aan een al bestaande installatie van zonnepanelen) willen opslaan.